IZMIR

Epoksi Toz Boyalar
X

Epoksi Toz Boyalar 

Epoksi toz boya, Epoksi polyester toz boya İç mekanlarda dekoratif ve koruyucu olarak kullanılan epoksi ürün grubudur.Yüksek yüzey sertliği,aşınma ve yıpranma mukavemetinin yanısıra kimyasal dayanıma gereksinim duyulan alanlarda, üstün bir koruma performansı sağlamak üzere tasarlanmıştır.Metal yüzeylere üstün yapışma özelliği iledekoratif amaçlı çalışmalar için çok uygun bir üründür. İçerdiği özellikleri ile geniş bir ürün yelpazesi sunar.

Uygulama Alanları

Özellikle içmekan çalışmalarında yüksek yüzey sertliği derecesinin, solvent ve kimyasallara karşı dayanım özelliğinin gerekli olduğu uygulamalar için tavsiye edilir. Epoksi bazlı toz boyalar, renk ve parlaklık istikrarının gerekli olduğu dış cephe uygulamalarında tavsiye edilmez. Başlıca kullanım alanları içerisinde ; Çeşitli mağaza rafları ofis mobilyaları, laboratuar ekipmanları, Otomobil amortisörleri, vb.

Ön İşlem

Çıplak metal üzerinde en ufak yağ ve türevi madde, pas yada nem bulunmamalıdır. Yüzey kaplama işlemi yapışma ve korozyon direncini arttırmaktadır. Sıkça kullanılan yüzeyler için tavsiye edilen ön uygulama çeşitleri aşağıdaki gibidir ;
Aluminyum malzemelerin kromat, çelik ve çinko kaplı çelik malzemelerin çinko fosfat veya kromat ile kaplanması tavsiye edilir.

Kürlenme Koşulları

Bu ürünlerin kürlenme sıcaklık derecesi, malzeme sıcaklığı 160°C - 200°C arası olacak şekilde tasarlanmıştır.

Uygulama

Corona veya Tribo tabancalarla uygulanabilir.

Depolama Şartları

Kuru ve serin alanlarda muhafaza ediniz. En yüksek sıcaklık 25°C, en yüksek nem oranı ise %60 olmalıdır.Kullanım süresi, 5° ile 25° arasında muhafaza edilmesi koşulu ile en az 12 ay'dır.

Ambalajlama

25 kg'lık standart kutularda.

Güvenlik Bilgileri

Hava içerisindeki toz konsantrasyonları, alev ve yüksek elektrik akımı vasıtasıyla tutuşabilir. Hava içerisindeki toz karışımının parlama derecesi 450-600°C'dir bu sebeple tutuşmaya sebebiyet verecek bütün kaynakları yok ediniz. Diğer güvenlik bilgilerini öğrenmek için 91/155/UE yönergesine göre hazırlanmış olan malzeme güvenli bilgi formuna başvurmanız tavsiye edilir.

       


EPOKS INSAAT